Film Challenge 2045: Mens en/of Robot?

The end of work as we know it?, De koude adem van een robot in je nek of juist Hand in hand met robots? Jij bent erbij over 25 jaar. In film kan en mag alles, dus jij bepaalt. Laat jouw toekomst van werk niet voorspellen, maar laat hem verfilmen!

 

Film Challenge 2045: Mens en/of Robot? from BROOSDOC on Vimeo.

Wetenschappers, politici, filosofen, economen en techneuten buigen zich over de toekomst van werken. Maar niemand kan die toekomst voorspellen. Geschiedenis leert ons dat we gevangenen zijn van de tijd waarin wij leven. Film biedt de mogelijkheid dit los te laten. De film-challenge heeft als doel om onze manier van werken in 2045 te verbeelden.

Doe je mee met de categorie verhaal? Zoek in het schrijven van jouw verhaal naar jouw grens. Wat is over 25 jaar nog zinvol werk? Hoe gaan we met elkaar om op het werk? Werk je het liefst samen met een robot (of technologie) of werk je alleen? Misschien werk je zelfs helemaal niet! Werk jouw ideale scenario uit.

Doe je mee met de categorie film-decor? Stel je mag in een korte flits een kijkje nemen op een werkplek in 2045; hoe ziet die er voor jou uit? Wat zie je wel in beeld en wat niet? Wat voor sfeer en gevoel moet een werkomgeving in 2045 hebben?

Doe je mee met de categorie tech-prop? Bedenk welk soort object of technologie echt niet meer weg te denken is uit een werkomgeving in 2045. Nu is het bijvoorbeeld de laptop, wat zou jij willen dat in 2045 onmisbaar is? Op welke wijze bepaalt dit (technologisch) object de manier van werken of omgang tussen mensen?