Waarschuwingsbericht

Inzenden van dit formulier is niet langer mogelijk.

Film-decor

Decor, locatie, kleding en ‘special effects’ zijn noodzakelijk om een film vorm te geven. In filmtaal noemt men dit ook wel ‘de production design’. In deze film is een werkomgeving in 2045 het film-decor. Kleur, licht of het soort meubels vertellen veel over de sfeer van een ruimte of welke emotie de ruimte moet geven aan de kijker. Bedenk hoe een werkomgeving er in 2045 volgens jou uitziet en maak kans om jouw idee te realiseren.

Criteria:

  • Creëer een beeld in de vorm van een tekening, moodboard of (bewerkte) foto van hoe een werkomgeving in 2045 volgens jou eruit zou moeten zien.

  • Schrijf in een toelichting op maximaal 1 A-4 jouw keuze voor bepaalde elementen en geef aan hoe jij denkt dat we dit filmdecor op praktische wijze zouden kunnen realiseren (o.a. soort materialen, spullen en tijd).

    Voorbeeld: Waarom zie je bepaalde meubels voor je? Heeft de ruimte wel of geen kleur? Wat voor soort materialen overheersen? Is er veel of weinig licht? Welke soort stijl en kleur kleding denk je aan? Maar vooral welke emoties schrijf je toe aan de werkomgeving en de kleding die de hoofdpersoon draagt? (koud, warm, blij, neutraal of verdrietig?)

  • Tip: probeer vooral na te denken over hoe je met weinig middelen toch een sferisch beeld kunt geven van een tijd en plek die wij nog niet kennen.